Ha a mód és a medián közötti különbség 2, akkor mi a különbség a medián és az átlag között?


Válasz 1:

A megoldás a következő:

Adott:

Üzemmód - Medián = 2

Üzemmód = 2 + medián

Tudjuk, hogy az üzemmód, a középérték és az átlag kapcsolatát meghatározó empirikus képlet:

Üzemmód = 3 (medián) - 2 (átlag)

Az érték helyettesítésével az alábbiakat kapjuk:

2 + Medián = 3 (Medián) - 2 (Átlag)

2 + 2 (átlag) = 3 (medián) - medián

2 + 2 (átlag) = 2 (medián)

Vegyük a 2-et mindkét oldalon közös:

1 + átlag = medián

Így a medián - átlag = 1

Válasz. Medián - átlag = 1

Remélem ez segít!


Válasz 2:

Köszönöm az A2A-t,

Ha a mód és a medián közötti különbség 2, akkor mi a különbség a medián és az átlag között?

Adott,

Üzemmód - Medián =

2 2

    \implies

Mode =

2 2

+ Medián ————————————————— (i)

Most, az empirikus kapcsolat használata.

Mode =

33

Medián -

22

Átlagos

felhasználva (i)

22

+ Medián =

33

Medián -

22

Átlagos

    \implies

22

Mean +

22

=

22

Középső

    \implies

Mean +

11

= Medián

    \implies

Medián - átlag =

1 1

Ez az,

Abban az esetben, amikor még nem találkoztunk, Krishna Singh vagyok

Kösz!

¨\ddot\smallsmile


Válasz 3:

Köszönöm az A2A-t,

Ha a mód és a medián közötti különbség 2, akkor mi a különbség a medián és az átlag között?

Adott,

Üzemmód - Medián =

2 2

    \implies

Mode =

2 2

+ Medián ————————————————— (i)

Most, az empirikus kapcsolat használata.

Mode =

33

Medián -

22

Átlagos

felhasználva (i)

22

+ Medián =

33

Medián -

22

Átlagos

    \implies

22

Mean +

22

=

22

Középső

    \implies

Mean +

11

= Medián

    \implies

Medián - átlag =

1 1

Ez az,

Abban az esetben, amikor még nem találkoztunk, Krishna Singh vagyok

Kösz!

¨\ddot\smallsmile